Fire pit ili vrtni kamin

Nekoliko kamenova popakovanih u krug, suva komušina kao potpala i vatra je zapucketala, а onda је potekla priča, oživela su sećanja. Vatra kao da je otopila neke vremenske pregrade.

Pročitajte više →

Kako se priča hortikultura

Dobio sam poziv da posetim Bogosloviju u Beogradu i pogledam njihovo dvorište i planove koje imaju. Ova poseta je na mene ostavila poseban utisak, evo zašto.

Pročitajte više →

Moj lični utisak

Moram sa vama da podelim jednu meni baš dragu konstataciju koju sam juče imao. Mislim da svima može biti korisna. Zlata vredan savet koji je i meni na veliku korist.

Pročitajte više →

Kako postići luxury / elegantan efekat u vrtu

Koji je najbolji način da postignete elegantni izgled vašeg vrta, čak i u mraku? Stručnjaci skreću pažnju na novi ‘slojeviti’ stil osvetljenja u vrtovima, šta to uopšte znači i predstavlja?

Pročitajte više →

Šuma od Pančićeve omorike

Početkom 2021 godine, objavili smo našu akciju "Sačuvajmo Pančićevu omoriku" i desila se baš u godini kada je to našoj planeti zaista bilo potrebno posle poplava, požara i zagađenog vazduha. Mlade biljke dobile su dom u mnogo dvorišta vrtića, škola, stambenih zajednica, poslovnih prostor

Pročitajte više →

Kako sam se rešio radoznalog komšije, bez ispaljenog metka…

U stvari, to nije bio samo komšija već rođak koji živi u kući pored naše. Od njegovih radoznalih pogleda nije ništa moglo da se sakrije. Ako imamo goste, sedimo u dvorištu to mu je posebno interesantno. Uvek se nađe da tada nešto radi u bašti a pogled znate gde je uperen?

Pročitajte više →

Sačuvajmo Pančićevu omoriku

Ceo proces snimanja i priče o ovoj biljci, podstakao je na jednu akciju koja je započeta početkom godine: “Sačuvajmo Pančićevu omoriku”.

Pročitajte više →

Ukrasi sam/a saksiju- DIY

Koliko je saksija/ posuda/ žardinjera bitna za samu biljku pričali smo mnogo puta i pričaćemo još, jer to je jedna od najbitnijih stavki za uspešan rast i razvoj biljke. Međutim, često nam je jako bitno da te saksije/ obloge budu i dekorativne, lepe… Posebno ako

Pročitajte više →

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine biljaka

Nedavno šetajući nekoliko krugova po svom kraju nisam mogla da ne primetim da gotovo svaki prozor od stana ima bar po jednu biljku u prozoru, a često i više od jedne. Moglo bi se reći da naš narod baš voli cveće i bilje, ali koliko često kupimo biljku o kojoj ni&scar

Pročitajte više →