O nama

Sve počne jednom mišlju koja prvo mora da se “rodi”.

Tražli smo smisao i ideju šta bi supruga i ja još mogli da radimo. Dva mala dečaka David i Matija a kasnije i ćerka Isidora su bili razlog više za podsticaj. Svesni smo bili da i o njihovim budućim zanimanjima treba na vreme razmišljati.

Napisao sam kratko pismo (tada se još pisala pisma) ocu Tadeju Vitovničkom. Duhovniku sa kojim sam imao sreće da se lično upoznam i boravim kod njega. Već sam mu pričao a tada sam i pismeno pitao za savet i blagoslov.

Odgovor sam dobio 3. septembra 1991. god. Tada je "rođen" Biosan

Prvi koraci su najteži…

Prvo iskustvo stičemo sa sobnim biljkama. Uvoz iz Holandije i svećarska ponuda rezanog i saksijkog cveća. Otvaramo veliku cvećaru i pored cveća prvo iskustvo stičemo u pravljenju kućnih fontane. Deca uz nas počinju da uče latinske nazivima biljaka. Isidora u igri zemljopisa, za biljku na slovo t piše Tagetes (latinski naziv za kadificu).

Prelazimo u novi prodajni objekat pored Ibarske magistrale i pored sobnog bilja gajimo i prodajemo perene i balkonsko cveće. Počinjemo sa uslugom sadnje i tada su deca najveći pomoćnici. Nekada smo zajedno na terenu a nekada dežuraju u prodaji.

Poneki putnik prolaznik ako svrati u prodaju zatiče sina Davida koji sa desetak godina starosti zna sve nazive i cene biljaka. Deklariše se kao glavni prodavac ljudima koji stidljivo pitaju ko je tu glavni, misleći da će neko stariji da se pojavi.

Učimo i širimo asortiman ponude. Četinari, ruže, lukovice sve što nam prolaznici i kupci traže.

Rastemo prostorno i iskustveno

Kolege i porodica objedinjuju iskustvo i struku. Mlada ekipa daje polet i snagu.

Proizvodnju prebacujemo u selo Cvetanovac i u inovativnoj fogel tehnologiji ožiljavamo i proizvodimo još više vrsta biljaka. Od mlade biljke do velike sadnice, postoji više uzrasta i veličina. Svako nađe ono što mu odgovara.

Prva elektronska prodavnica www.garden.rs proširuje ponudu i asortiman i pored biljaka nudi i opremu, alate, opremu za navodnjavanje, malč, kamen i sve što je potrebno za uređenje prostora.

Snimamo praktične priloge i pomažemo iskustvom i savetima. Okupila se zajednica ljudi koji imaju svest o uređenju prostora i lepoti života u harmoniji sa biljkama.

Youtube Cvetni pozdrav raste zajedno sa nama i sve društvene mreže na kojima smo prisutni služe da zajedno širimo ideju o lepoti kvalitetu života sa biljkama.

Prijavite se za naš Cvetni Magazin

Da vam procveta svaki cvet, a i baštovan u vama!
Pridružite se našoj cvetnoj zajednici!