Ovo je jedan veoma jednostavan način da svoje jedostavne i “dosadne” saksije/ obloge učinite unikatnim i zanimljivim.

Saksije i obloge od gline su veoma dobre za ove ‘uradi sam/a’ projekte jer se na njima može primeniti veliki broj tehnika. Hajde da probamo ove dve- glina i crtanje/ farbanje.

Ideje su beskonačne, šta god zamislite i poželite možete nacrti, obojiti u boji koja se slaže uz Vaš prostor… Evo nekoliko ideja kako to može izgledati:Mi smo to uradili veoma brzo i lako: boja na bazi vode, dva, tri poteza četke samo da ostavi boju i preko toga iscrtajte konture markerom za cd. To je to! Ništa lakše, zar ne?

Druga ideja zahteva malo više mašte I umeća, ali daleko od toga da je komplikovano. Takođe, možete praviti razne oblike po želji, a mi smo se odlučili na ovaj minimalistički, elegantan lik.

Od materijala Vam je potrebna samo glina, preporučujemo belu za oblik kao naš, a može biti i u boji ukoliko je to što pravite u boji (npr od zelene gline možete napraviti list), takođe će Vam posao biti lakši ako koristite scalpel za rezanje oblika, kako se glina ne bi kidala.

Preporuka je da ovakve oblike pravite direktno na saksiji I još bitnije da ih tako na saksiji zapečete u rerni (kako bi glina zadržala oblik, potrebno je da se zapeče na određenoj temperature, koja zavisi od same gline). Tako će oblici koje pravite biti potpuno prilagođeni saksiji i lepo će se sklopiti sa istom.

Kada se delovi gline zapeku, ostaje samo da ih zalepite na saksiju. Najobičnijim super lepkom ili vrućim lepkom u tankom sloju. To je to, zaista veoma jednostavno, a efikasno.

Gratis ideja! Ovakve saksije mogu biti jako zanimljiv poklon, a poklon je najlepši kada je upakovan, hajde da vidimo kako se ovakva saksija može zanimljivo upakovati.

Naš izbor je uvek nešto prirodnije- parče tkanine (lan je najlepši), retro ukrasni papir (za još lepši izgled ga malo izgužvajte pre korišćenja).

Tacnu od saksije smo uvili u parče tkanine i od nje napravilli mašnu kao detalj, saksija se veoma jednostavno uvija, ubacivanjem delova papira u nju i na kraju poklopite podmetačem i pričvrstite jedno za drugo nekim kanapom ili trakom koja se slaže uz Vašu kombinaciju.

Sigurni smo da će ovakav poklon izmamiti mnogo iskrenih osmeha. Probajte pa nam javite kako je Vama uspelo.Više o ovakvim saksijama pogledajte na našem Youtube kanalu- Cvetni pozdrav
Pogledajte sledeću vest

Podeli sa prijateljima