Šuma od Pančićeve omorike

Šuma od Pančićeve omorike

Početkom 2021 godine, objavili smo našu akciju "Sačuvajmo Pančićevu omoriku" i desila se baš u godini kada je to našoj planeti zaista bilo potrebno posle poplava, požara i zagađenog vazduha. Mlade biljke dobile su dom u mnogo dvorišta vrtića, škola, stambenih zajednica, poslovnih prostora, privatnih vrtova... Podeljeno je i više od 100 sadnica (kako je akcija započela), a nagrada je došla na kraju godine, kada se taj broj udvostručio, zahvaljujući divnim, mladim ljudima. 115 sadnica Pančićeve omorike obogatilo je samo jedan naučni park u Beogradu.

20.12.2021.

Priča o sađenju Pančićeve omorike je krenula vrlo spontano, tako što je koleginica Vida, inače velika ljubiteljka prirode, ekologije, zelenih akcija i inicijativa prosledila newsletter koji dobija od Garden-a gde je jedna od priča bila i poklanjanje sadnica Pančićeve omorike.

Ovaj tekst je podstakao ideju da se pridružimo akciji i za svakog člana InterVenture core tima kupimo po jednu sadnicu kako bismo je zasadili u dvorište kompleksa naučno-tehnolopšlkog parka na Zvezdari, gde se i nalaze naše kancelarije. Tako bismo napravili našu malu oazu, oplemenili dvorište, a sa druge strane simbolično podržali i naš moto koji kaže “Growing Together”.

Zajedno sa ekipom iz Naučno-tehnološkog parka zasadili smo 100 sadnica Pančićeve omorike u dvorištu kompleksa!


U junu smo videli da Garden.rs poklanja sadnice Pančićeve omorike i poželeli da zasadimo mini šumu u dvorištu NTP-a ispred kancelarije, tako da za svakog zapsolenog u core timu posadimo po jedno drvo.

NTP-u se dopala ideja, pozivaju i ostale kompanije: Festo, Veles Development, Meter&Control, Logik poslovni softver, Headus Solutions.

Od početnih 25 komada stabala koja smo želeli da kupimo, koliko nas je u tom trenutku bilo u InterVenture core timu, nekoliko meseci kasnije taj broj raste na 35, dodaju se sadnice ostalih kompanija i uspevamo da dođemo do broja od 100+ sadnica koje su u novembru posađene u dvorištu NTP-a, nekoliko meseci, godišnjih odmora, bolovanja i kiše kasnije.


Očekivali smo malo veća stabla, a stigle su mladice, nežne i male, ali potpuno u skladu sa našim “Growing Together” motom. Radujemo se budućem hladu i novom pojasu zelelnila.

Hvala InterVenture na poverenju i podršci naše zelene akcije!
Priču o našoj akciji možete pogledati na ovom linkuAutor fotografija: Tamara Zidar