Održavanje / 15.03.2023. | 01:00

Graničnik za travnjak

Graničnici ili plastične bordure se često koriste kao ivice za različite oblike sadnje u baštovanstvu i hortikulturi. Različiti oblici sadnji koje možete koristiti na mestima gde su postavljeni graničnici uključuju:

Pročitajte više
Održavanje / 15.08.2022. | 09:20

Živa ograda - stop radoznalim pogledima

Živa ograda će nama pružiti neprocenjivu zaštitu u odnosu na malo nege i pažnje koju od nas traži. Više decenija sigurna zaštita, smanjuje temperaturu tokom letnjih vrućina daje dodatu vrednost objektu i vrtu. To je deo opšte kulture življenja i brige o očuvanju zelenila.

Pročitajte više
Održavanje / 22.06.2022. | 09:41

Zalivanje kap po kap: Kako da sačuvate tuje i ostale biljke tokom toplog leta

Da li ste doživeli da odete na put ili odmor i pri povrtku kući vidite da su se neke biljke u dvorištu osušile. Gajili ste ih niz godina i sada vam je krivo što ste ostali bez njih. Da li se to može sprečiti?

Pročitajte više
Održavanje / 02.04.2021. | 06:12

Proleće ili jesen

Proleće ili jesen kao sezona radova, sadnje. Ovo je definitivno jedno od top 5 najčešće postavljenih pitanja- da li je sadnja ___ bolja u jesen ili u proleće? Hajde da malo pričamo na tu temu.

Pročitajte više
Održavanje / 27.01.2021. | 01:24

Kaktusi i sukulenti tokom zime

Gotovo da ne znamo osobu koja ne poseduje bar jedan kaktus u svojoj kolekciji biljaka. Mnogi pak imaju velike kolekcije kaktusa koje su skupili tokom godina bilo iz pelcera ili su ih kupili. Ali kako je kaktusima tokom hladnih zima na našem podneblju i šta im je potrebno tokom zime?

Pročitajte više
Održavanje / 14.01.2021. | 06:00

Saksije i posude od terakote

Omiljena stvar koja se dešava upotrebom saksija od terakote jeste da što su starije sve su lepše! A priznaćete svi smo skoro slabi na retro stvari ? Ali pored lepog izgleda postoje i benefiti korišćenja saksija od terakote kod gajenja cveća i biljaka. 

Pročitajte više
Održavanje / 09.12.2020. | 08:33

Prava Novogodišnja jelka

Došlo je i to svima poznato praznično vreme pa samim tim i euforija povodom poklona i dekoracija. Nema Božića ni Nove godine bez prave Novogodišnje jelke. Čak i u kulturama koje ne proslavljaju Božić i koje nemaju veze sa Hrišćanstvom, okićena Novogodišnja jelka p

Pročitajte više
Održavanje / 04.12.2020. | 03:43

Zaštita biljaka tokom zimskog perioda

Postoji nekoliko stvari na koje moramo obratiti pažnju prilikom zimskog perioda, a jedna od najvažnijih stvari jeste zaštita biljaka od mraza i promrzavanja. Bilje koje sadimo u ovom periodu koje su mlade u posebnom su riziku od stradanja zato je jedno od rešenja kojem mi pribegavamo

Pročitajte više
Održavanje / 26.11.2020. | 05:35

Nega sobnog cveća

Toliko nedoumica postoji u vezi negovanja sobnog cveća da ljubitelji često misle da sve rade savršeno ali biljke ih opet ne slušaju i pored silne ljubavi koju im pružamo. U ovom tekstu ćemo probati da vam odgovorimo na bar pokoju nedoumicu koju ste

Pročitajte više
Održavanje / 04.11.2020. | 06:32

Prihrana tuja u jesen

Prilikom odabira biljaka i rastinja koje ce krasiti vaš vrt, ako se ipak odlučite za tuje treba da znate da one traže mnogo više pažnje nego što se misli. One fasciniraju svojom lepotom ali se za tu lepotu moramo i potruditi. Već smo pomenuli

Pročitajte više