Održavanje / 22.06.2022. | 09:41

Zalivanje kap po kap: Kako da sačuvate tuje i ostale biljke tokom toplog leta

Da li ste doživeli da odete na put ili odmor i pri povrtku kući vidite da su se neke biljke u dvorištu osušile. Gajili ste ih niz godina i sada vam je krivo što ste ostali bez njih. Da li se to može sprečiti?

Pročitajte više
Održavanje / 02.04.2021. | 06:12

Proleće ili jesen

Proleće ili jesen kao sezona radova, sadnje. Ovo je definitivno jedno od top 5 najčešće postavljenih pitanja- da li je sadnja ___ bolja u jesen ili u proleće? Hajde da malo pričamo na tu temu.

Pročitajte više
Održavanje / 27.01.2021. | 01:24

Kaktusi i sukulenti tokom zime

Gotovo da ne znamo osobu koja ne poseduje bar jedan kaktus u svojoj kolekciji biljaka. Mnogi pak imaju velike kolekcije kaktusa koje su skupili tokom godina bilo iz pelcera ili su ih kupili. Ali kako je kaktusima tokom hladnih zima na našem podneblju i šta im je potrebno tokom zime?

Pročitajte više
Održavanje / 14.01.2021. | 06:00

Saksije i posude od terakote

Omiljena stvar koja se dešava upotrebom saksija od terakote jeste da što su starije sve su lepše! A priznaćete svi smo skoro slabi na retro stvari ? Ali pored lepog izgleda postoje i benefiti korišćenja saksija od terakote kod gajenja cveća i biljaka. 

Pročitajte više
Održavanje / 09.12.2020. | 08:33

Prava Novogodišnja jelka

Došlo je i to svima poznato praznično vreme pa samim tim i euforija povodom poklona i dekoracija. Nema Božića ni Nove godine bez prave Novogodišnje jelke. Čak i u kulturama koje ne proslavljaju Božić i koje nemaju veze sa Hrišćanstvom, okićena Novogodišnja jelka p

Pročitajte više
Održavanje / 04.12.2020. | 03:43

Zaštita biljaka tokom zimskog perioda

Postoji nekoliko stvari na koje moramo obratiti pažnju prilikom zimskog perioda, a jedna od najvažnijih stvari jeste zaštita biljaka od mraza i promrzavanja. Bilje koje sadimo u ovom periodu koje su mlade u posebnom su riziku od stradanja zato je jedno od rešenja kojem mi pribegavamo

Pročitajte više
Održavanje / 26.11.2020. | 05:35

Nega sobnog cveća

Toliko nedoumica postoji u vezi negovanja sobnog cveća da ljubitelji često misle da sve rade savršeno ali biljke ih opet ne slušaju i pored silne ljubavi koju im pružamo. U ovom tekstu ćemo probati da vam odgovorimo na bar pokoju nedoumicu koju ste

Pročitajte više
Održavanje / 04.11.2020. | 06:32

Prihrana tuja u jesen

Prilikom odabira biljaka i rastinja koje ce krasiti vaš vrt, ako se ipak odlučite za tuje treba da znate da one traže mnogo više pažnje nego što se misli. One fasciniraju svojom lepotom ali se za tu lepotu moramo i potruditi. Već smo pomenuli

Pročitajte više
Održavanje / 26.03.2020. | 08:37

Malč sve što ste hteli da znate

Uređenje dvorišta, sadnja biljaka i dekorisanje enterijera sada se ne mogu zamisliti bez upotrebe dekorativnog i bojenog malča. Bilo da se sadi živa ograda, drveće, pojedinačni četinari ili biljke u saksijama i žardinjerama, malč se podrazumeva.

Pročitajte više
Održavanje / 15.02.2020. | 08:43

Orezivanje četinara

Pravilno orezivanje je koliko veština toliko i umetnost, jer dobro urađen posao mora da prija i biljci a i oku posmatrača. Namena ovoga članka je da ohrabri i stimuliše nas, koji jedva da orezujemo i voće, da se primaknemo Japancima kod kojih izgleda da nema neorezanog četinara.

Pročitajte više