Kad, kako i čime najbolje zalivati cveće - praktični primer

Sa lepim vremenom izneli smo cveće na terase i u dvorište i počinje najvažniji deo zalivanja i prihranjivanja. Kako je to praktično najbolje raditi i ima li tajni koje trebamo znati..

Pročitajte više →

Cvetna terasa - 5 nezaobilaznih koraka za savršeno cveće

Bez obzira da li ste iskusni baštovan ili početnik, postoji nekoliko ključnih uslova koji će vašem balkonskom cveću omogućiti da procveta i dugo cveta. U ovom vodiču pričam o 5 osnovnih koraka koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite svaki centimetar vašeg balkona, od izbora prave

Pročitajte više →

Transformišite Vaš vrt: 5 neodoljivih sorti ruža za svaki prostor

Čarolija u Vašem Vrtu: Priča o pet izuzetnih ruža U svetu gde svaka ruža priča svoju jedinstvenu priču, pet posebnih sorti ističe se svojom lepotom i karakterom. Ove ruže nisu samo biljke, one su simboli strasti, elegancije, nostalgije, i trijumfa prirode.

Pročitajte više →

Ruže - sve o pripremi i nezi ruža za zimu

Ruže su cveće koje zahteva posebnu pažnju i negu. U ovom tekstu ćemo Vam dati nekoliko saveta kako da zaštitite i negujete vaše ruže.

Pročitajte više →

Cvetić paketić

Cvetić paketić nastao je iz želje da lepo i kvalitetno cveće možete da dobijete gde god u Srbiji da se nalazite. Transport je bio skoro jedini i najveći problem. Mislim da smo ga rešili...

Pročitajte više →

Nevestin veo cvet

Izdržljiva višegodišnja biljka za viseće saksije i žardinjere, cvet za manje osunčane terase. Izgleda jako nežno - sitnih tamno zelenih listića i sva okićena belim cvetića zato je i dobila naziv Nevestin veo. Cveta celo leto

Pročitajte više →

Tamjanika cveće: Lekovita i laka za održavanje

Tamjanika je lisno dekorativno cveće koje posebno na balkonima i terasama dolazi do izražaja.Posebno je pogodna za kombinacije sa drugim balkonskim cvećem muškatlama, surfinijama, sun patiensom. Svojim mirisom rasteruje komarce i insekte.

Pročitajte više →

Minđušice - fuksije

Fuksije su veoma omiljene zbog svog visećeg, zvonastog, dvobojnog cveća koji izgleda kao šarene suknje koje plešu. Cveta celo leto i jako je zahvalna za gajenje u saksijama ili žardinjerama posebno gde nema previše sunca.

Pročitajte više →

Uspravna muškatla: Obična muškatla neobične otpornosti i lepote

Otporna i čvrsta biljka, raste 30-tak cm i na cvetnim grana nosi guste i pune cvetove. Pored sadnje u saksijama može se saditi i u zemlju pored staza i travnjaka. Ovo treba da znate o načinu gajenja

Pročitajte više →

Sunčev ljubimac - SunPatiens cveće sunčanih terasa

Njena izdržljivost na sunce je i dala naziv Sunčev ljubimac ili SunPatiens. Debele latice i čvrsti listovi su dosta otporni, a njihova čvrsta stabljika podnosi veliku toplotu, vlagu, kišu i nepovoljne uslove.

Pročitajte više →