Malč

Malč kvalitetna borova kora u 8 boja. Pakovanja od 50l i 20l. Šaljemo na kućnu adresu kuriskom službom. 

Neka se vaše dvorište izdvaja od drugih. Lakše održavanje i lepši izgled. Uređenje dvorišta, sadnja biljaka i dekorisanje enterijera sada se ne mogu zamisliti bez upotrebe dekorativnog i bojenog malča.

Bilo da se sadi živa ograda, drveće, pojedinačni četinari ili biljke u saksijama i žardinjerama, malč se podrazumeva.
Boje malča su prirodne i nisu opasne ni štetne za ljude i kućne ljubimce. Malč cena zavisi od boje.   

Za šta služi taj malč?

Pored vrlo dekorativnog izgleda, malč sprečava nicanje korova, čuva vlagu u zemljištu, štiti koren biljke od izmrzavanja, sprečava isparenje, a svojim kasnijim razlaganjem hrani biljke. Dekorativni momenat je u početku najprimetniji. Različite boje malča (crveni, plavi, zeleni, žuti, narandzasti, crni, braon, šareni i prirodni) u svakoj kombinaciji mogu izgledati posebno atraktivno. Prilikom sadnje biljaka u prvom momentu malč može napraviti najprimetniju promenu i dekor. Sprečavanje nicanja korova je vrlo bitan i kasnije naznačajniji razlog postavljanja malča. Ne morate stalno čupkati korov oko cveća i prljati ruke. Da bi sve izgledalo uredno i čisto, površine se pokriju malčom.

2. Šta je malč i od čega se pravi?

To je potpuno prirodni materijal koji se dobija seckanjem i bojenjem drveta. U prirodi i šumama to je uobičajeni proces koji se sam dešava i pomaže u rastu i zaštiti. U urbanim sredinama mi pomažemo biljkama i cveću i štitimo biljke malčiranjem. To je stručni izraz koji označava posipanje malča i zaštitu zemljišta oko biljaka.
Nije štetan. To je seckano drvo koje može biti u prirodnoj neupadljivoj boji ili u različitim, posebno dekorativnim bojama koje ističu prostor. Boji se specijalnim vodootpornim bojama i postojane su više godina. Potpuno bezbedan i za domaće životinje.

Pročitajte ostalih 8 najtraženijih pitanja o malču

Prikaži više
Sortiraj:
Malč braon 50l

Malč braon 50l

820,00 RSD
Malč crni 50l

Malč crni 50l

880,00 RSD
Malč narandžasti 50l

Malč narandžasti 50l

820,00 RSD
Malč žuti 50l

Malč žuti 50l

850,00 RSD
Malč zeleni 50l

Malč zeleni 50l

990,00 RSD


Prijavite se za naš Cvetni Magazin

Da vam procveta svaki cvet, a i baštovan u vama!
Pridružite se našoj cvetnoj zajednici!